Advertisement

Yunanistan Kavala - Kavala Fotoğrafları Yunanistan Gezilecek Yerler Çekergezer ... - Kavala'da iner inmez, kavala kalesi'ne çıkıyorum.

Yunanistan Kavala - Kavala Fotoğrafları Yunanistan Gezilecek Yerler Çekergezer ... - Kavala'da iner inmez, kavala kalesi'ne çıkıyorum.. Arnavutluk'tan geçip de, makedonya sınırına geldiğimde pasaport polisinin sağ tarafta bulunan kulübesinin penceresi önünde. Kavala yunanistan'ın doğu makedonya bölgesinde bulunan bir turizm kenti. Ramazan bayramını fırsat bilip ailece yine bulgaristan yollunu tuttuk. Yunanistan kavala , dedeağaç, thassos adasında neler yapılır,nereleri gezilir,nerede konaklanır hepsi bu yazıda.yunanistan gezi rehberi ve gezilecek yerler. Bu yaz herkes mykanos'ta, stantori'ni de tatil yaparken biz anca kavala'yı gezdik desem kavala'ya çok büyük bir haksızlık yapmış olurum.

Yunanistan'a daha önce gitmiştik ancak bu sefer 72 saatte keşfe gidiyorduk! Gezimanya'da kavala hakkında bilgi bulabilir, kavala gezi notlarına, fotoğraflarına, turlarına ve videolarına ulaşabilirsiniz. Kavala gezi rehberi, kavala gezi notları, kavala gezilecek yerler, çocukla yurtdışı tatili, bebekle tatil, çocukla yunanistan tatili. Selanik, kavala, i̇skeçe, gümülcine ve son durak dedeağaç! Cuma akşamdan çıktığımız turumuzda gece boyu yolculuk yaptık.

kavala yunanistan
kavala yunanistan from i0.wp.com
Haydi şimdi kavala'yı gezelim… eskisiyle yenisiyle kavala… vaktiyle osmanlı devleti döneminde balkanlar'ın en önemli merkezlerinden biri olan şehir, halen osmanlı döneminin izlerini taşıyor. Ramazan bayramını fırsat bilip ailece yine bulgaristan yollunu tuttuk. Temmuz güneşinde parlayan, nefes kesen manzaralar, masmavi deniz, yumuşacık beyaz kumsal, eski köyler, antik kalıntılar, binlerce yıllık bir kültür… Yaz geliyor içimiz fıkır fıkır yine. Yunanistan yakınlığı sebebiyle sürekli aklımızın bir köşesindeydi. Kavala (yunanca adı aynı, καβάλα), yunanistan'nın doğu makedonya ve trakya bölgesinde aynı adı taşıyan ilin (nomos) merkezi olan sahil kentinin adıdır. Yunanistan'ın sahil kentlerinden biri olan kavala, osmanlı i̇mparatorluğu zamanında yunanistan'ın saklı cenneti diyebileceğimiz kavala'yı mutlaka görün. Normalde plaj tatili çok tercih sebebim olmaz ama 2013 yazında biraz dinlenmeye ihtiyaç duyduğumdan yörüngemi kurabiyesi ile meşhur olan kavala'ya çevirdim.

Yer bulmada kolaylık ve muhteşem fiyatlar.

50 yıldır kavala'da sahilde aynı yerde hizmet veren bir taverna burası. Seslendirmesini de yaptığım, grek müzikleri ile sunduğum,bir kısa belgesel.keyifle izleyeceğinizi umuyorum:). Yunanistan'a daha önce gitmiştik ancak bu sefer 72 saatte keşfe gidiyorduk! İstanbul'a oldukça yakın olması, selanik'ten. Yunanistan'ın en güzel şehirlerinden kavala'ya nasıl gidilir, nereler gezilir, nerelerde yemek yenir, neler alınır? Yunanistan'da kalamarlar, bizim bildiğimiz dilim dilim ve taratorla gelmiyor. Kavala (yunanca adı aynı, καβάλα), yunanistan'nın doğu makedonya ve trakya bölgesinde aynı adı taşıyan ilin (nomos) merkezi olan sahil kentinin adıdır. Yaz geliyor içimiz fıkır fıkır yine. Kavala gezi rehberi, kavala gezi notları, kavala gezilecek yerler, çocukla yurtdışı tatili, bebekle tatil, çocukla yunanistan tatili. Önceki yıllarda yunanistan'ın selanik ve kavala şehirlerinde ve birçok adasında bulunmuştum. Bizdeki ege sahil kentleriyle benzerliği oldukça fazla ama bizimkilere nazaran biraz daha bakir geldi bana. Burası panagia tepesi'ndeki bizans kalesi. Yer bulmada kolaylık ve muhteşem fiyatlar.

Gezimanya'da kavala hakkında bilgi bulabilir, kavala gezi notlarına, fotoğraflarına, turlarına ve videolarına ulaşabilirsiniz. Yunanistan yakınlığı sebebiyle sürekli aklımızın bir köşesindeydi. Kaleden, şehrin uçsuz bucaksız gibi gözüken turkuaz mavisi berrak, sakin denizini seyrederken ve mavi düşlere dalarken, düşüncelerde mavi bir yolculuğa çıkıyor insan. Yazlıktan bulgaristan'a bizim için en kısa yol büyük çoğunluğu otoban olan yunanistan üzerinden olduğu için tercihimizden. Kavalalı mehmet ali paşa'nın doğum yeridir.

Her Cuma 2 Günlük Yunanistan Selanik Kavala Porto Lagos Turu!
Her Cuma 2 Günlük Yunanistan Selanik Kavala Porto Lagos Turu! from s3-eu-west-1.amazonaws.com
Biliyorsunuz, yunanistan da tıpkı türkiye gibi gerek tarih gerek kültür bakımından oldukça zengin bir ülke. Gezimanya'da kavala hakkında bilgi bulabilir, kavala gezi notlarına, fotoğraflarına, turlarına ve videolarına ulaşabilirsiniz. Yaz geliyor içimiz fıkır fıkır yine. Cuma akşamdan çıktığımız turumuzda gece boyu yolculuk yaptık. Yanına da yunanistan'ın meşhur ayranı ouzo'dan açtırdık. Sadece kurabiyesini bildiğim şehrin bu kadar güzel olacağını. Birkaç günlüğüne yunanistan'ın kuzeyine gidince olmazsa olmaz duraklardan biri de eski bir osmanlı şehri olan kavala. Nasıl bir tur olması gerektiğini planlarken hep istediğimiz otomobil.

Birkaç günlüğüne yunanistan'ın kuzeyine gidince olmazsa olmaz duraklardan biri de eski bir osmanlı şehri olan kavala.

Önceki yıllarda yunanistan'ın selanik ve kavala şehirlerinde ve birçok adasında bulunmuştum. Birkaç günlüğüne yunanistan'ın kuzeyine gidince olmazsa olmaz duraklardan biri de eski bir osmanlı şehri olan kavala. Kavala şehrine yolunuz düşerse, burada deniz ürünlerini tatmalısınız. Yazlıktan bulgaristan'a bizim için en kısa yol büyük çoğunluğu otoban olan yunanistan üzerinden olduğu için tercihimizden. Yunanistan'a daha önce gitmiştik ancak bu sefer 72 saatte keşfe gidiyorduk! Yunanistan'ın kuzeyinde selanik'in komşusu, osmanlı'nın izlerini taşıyan kavala'da gezilecek yerler ve gezi rehberi yazısı için tıklayın. Osmanlı devleti döneminde balkanlar'ın en önemli merkezlerinden biriydi. Yaz geliyor içimiz fıkır fıkır yine. Haydi şimdi kavala'yı gezelim… eskisiyle yenisiyle kavala… vaktiyle osmanlı devleti döneminde balkanlar'ın en önemli merkezlerinden biri olan şehir, halen osmanlı döneminin izlerini taşıyor. Normalde plaj tatili çok tercih sebebim olmaz ama 2013 yazında biraz dinlenmeye ihtiyaç duyduğumdan yörüngemi kurabiyesi ile meşhur olan kavala'ya çevirdim. Konuk değerlendirmelerini okuyun ve size en uygun oteli seçin. Bu yaz herkes mykanos'ta, stantori'ni de tatil yaparken biz anca kavala'yı gezdik desem kavala'ya çok büyük bir haksızlık yapmış olurum. Kavalalı mehmet ali paşa'nın memleketi olmasıdır.

Yanına da yunanistan'ın meşhur ayranı ouzo'dan açtırdık. Yer bulmada kolaylık ve muhteşem fiyatlar. Bu yaz herkes mykanos'ta, stantori'ni de tatil yaparken biz anca kavala'yı gezdik desem kavala'ya çok büyük bir haksızlık yapmış olurum. Kavala, karşısındaki taşoz (thasos) adasının bir kolonisi olan kadim neapolis şehrinin devamı olarak kabul edilir. Yunanistan'da bir osmanlı esintisi kavala.

Kavala Fotoğrafları Yunanistan Gezilecek Yerler Çekergezer ...
Kavala Fotoğrafları Yunanistan Gezilecek Yerler Çekergezer ... from cekergezer.com
Kavala, karşısındaki taşoz (thasos) adasının bir kolonisi olan kadim neapolis şehrinin devamı olarak kabul edilir. Yunanistan'da kalamarlar, bizim bildiğimiz dilim dilim ve taratorla gelmiyor. Ramazan bayramını fırsat bilip ailece yine bulgaristan yollunu tuttuk. Bizdeki ege sahil kentleriyle benzerliği oldukça fazla ama bizimkilere nazaran biraz daha bakir geldi bana. Temmuz güneşinde parlayan, nefes kesen manzaralar, masmavi deniz, yumuşacık beyaz kumsal, eski köyler, antik kalıntılar, binlerce yıllık bir kültür… Kavala şehrine yolunuz düşerse, burada deniz ürünlerini tatmalısınız. Birçok insanın gözünde deniz tatili ya. Kavala gezi rehberi, kavala gezi notları, kavala gezilecek yerler, çocukla yurtdışı tatili, bebekle tatil, çocukla yunanistan tatili.

Kavala şehrine yolunuz düşerse, burada deniz ürünlerini tatmalısınız.

Yunanistan'da kalamarlar, bizim bildiğimiz dilim dilim ve taratorla gelmiyor. Gezimanya'da kavala hakkında bilgi bulabilir, kavala gezi notlarına, fotoğraflarına, turlarına ve videolarına ulaşabilirsiniz. 50 yıldır kavala'da sahilde aynı yerde hizmet veren bir taverna burası. Nasıl bir tur olması gerektiğini planlarken hep istediğimiz otomobil. Arnavutluk'tan geçip de, makedonya sınırına geldiğimde pasaport polisinin sağ tarafta bulunan kulübesinin penceresi önünde. Birkaç günlüğüne yunanistan'ın kuzeyine gidince olmazsa olmaz duraklardan biri de eski bir osmanlı şehri olan kavala. 1 hafta öncesinden telefonla alpar turizm'den i̇skeçe (xanthi)'ye gidiş kavala (καβάλα)'da neler yapmalı? Yunanistan'ın en güzel şehirlerinden kavala'ya nasıl gidilir, nereler gezilir, nerelerde yemek yenir, neler alınır? Yunanistan'ın sahil kentlerinden biri olan kavala, osmanlı i̇mparatorluğu zamanında yunanistan'ın saklı cenneti diyebileceğimiz kavala'yı mutlaka görün. Önceki yıllarda yunanistan'ın selanik ve kavala şehirlerinde ve birçok adasında bulunmuştum. Kavalalı mehmet ali paşa'nın doğum yeridir. Kavala, karşısındaki taşoz (thasos) adasının bir kolonisi olan kadim neapolis şehrinin devamı olarak kabul edilir. Biliyorsunuz, yunanistan da tıpkı türkiye gibi gerek tarih gerek kültür bakımından oldukça zengin bir ülke.

Yunanistan'da bir osmanlı esintisi kavala yunanistan. Selanik, kavala, i̇skeçe, gümülcine ve son durak dedeağaç!

Posting Komentar

0 Komentar